Zielona poczekalnia

Projekt strefy frontowej oraz otoczenia przychodni stomatologicznej wraz z zagospodarowaniem części prywatnych.

Koncepcja zakłada dwie odrębne strefy wejściowe. Stefa przed przychodnią to przytulne miejsce, gdzie można się zatrzymać przed lub po wizycie, otoczona zielenią traw, rodgersji, bergeni i paproci. Wszystkie nasadzenia zaplanowano w trójkątach o różnym układzie, które nawiązują do kształtów zaprojektowanych wewnątrz przychodni. Bujna zieleń, naturalne materiały jak drewno i zrębki oraz element wodny to główne założenia projektu. Druga część to wejście do budynku mieszkalnego z wygodną ławką oraz podjazd do garażu. Kompozycja nawierzchni nawiązuje do kolorystyki elewacji budynku oraz wydziela strefy funkcjonalne. Ogród frontowy od strony zachodniej przechodzi w owocowy sad wypełniony niebiesko-białe bylinami, które zostały delikatnie wydzielone drewnianym ogrodzeniem, w postaci niskich słupków. Od południowej strony znajduje się kolorowa rabata bylinowa w stylu angielskim.

Powierzchnia: 1200 m2

Rok: 2019-2020